اصول تصویربرداری حرفه ای

در این وبلاگ شما با اصول تصویربرداری بصورت حرفه ای آشنا خواهید شد.

اصول تصویربرداری حرفه ای

در این وبلاگ شما با اصول تصویربرداری بصورت حرفه ای آشنا خواهید شد.

در این وبلاگ شما با اصطلاحات تصویر برداری و نور پردازی آشنا می شوید.

بایگانی

گسترش مرحله ای نما در تلویزیون

يكشنبه, ۲۸ دی ۱۳۹۳، ۱۰:۰۴ ق.ظ

آموزش فیلمبرداریسازماندهی صحنه‌آراییاستودیو
- ابتدا تمامی برنامه را در بخشهای کوچکتر ،‌به صحنه‌های اصلی ،‌پرده‌ها یا قسمتهای مختلف تقسیم کنید ( توالی ردیف بخشها راکنترل کنید)
- چند دکور مورد نیاز است ؟
- آیا هر دکوری بیش از یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرد؟آیا می‌توان ا زآنها از زوایای دیگر مجددا بهره‌برداری کرد ، یا آنها را از هم تفکیک و برای صحنه‌های دیگری بازسازی کرد؟


- طراح دکور)) خطوط و طرحهای اولیه‌ای را از صحنه‌پردازی)) ،‌با تعیین مقیاسهای ضروری از قبیل پنجره‌ها ، درها ،‌ راه‌پله‌ها و غیره را در بر دارد. دقت کنید که با مقیاسهای طبیعی مطابقت داشته باشد. ( مثلا اسباب و اثاثیه کوچکتر از حد معمول طراحی نکنید تا این تصویر برایتان پیش نیاید که فضای خالی زیادی دارید)
- برای راحتی کار ،‌طرحهای رسم‌شده را در محلی مناسب ، اطراف نقشه‌ اصلی استودیو)) ،‌به ترتیب تصویربرداری صحنه‌ها بچینید تا از رفت و آمدهای غیر ضروری در بین لته‌های دکور)) اجتناب شود.
تمامی ابعاد و اندازه‌های فضای مورد نیاز برای هر دکور را بازبینی و کنترل کنید. اگر فضای کار بسیار تنگ فشرده و کوچک باشد ،‌ تمامی حرکات ،‌بازیها وتنوعات تصویری بسیار محدود خواهدبود . دوربینها)) ممکن است فضاهای بیش از محدوده دکور)) را نیز برخی اوقات دریافت دارند. اما اگر حرکت بسیار محدود شده باشد ( مانند آنکه در صحنه شخصی ایستاده یا نشسته با تلفن صحبت می‌کند)تنها یک لته )) هم کفایت می‌کند.
در صورت ضرورت ،‌موقعیت و شکل و حالت هر دکور را طوری تنظیم و نصب نمایید که امکان دسترسی آسان دوربینها )) و امکانات و ابزار و لوزام صدا ونور ( صحنه و بازیگران و مجریان)) ) فراهم آید:
1- برای دوربینها)) ( برای مثال ،‌ ایجاد امکان تصویربرداری از میان پنجره‌های باز),
2- برای میکروفنها)) (برای مثال،‌ چیزی مانع کار بوم)) صدا نشود)
3- برای منابع نوری)) ( برای مثال فضای کافی برای نورپردازی پرده استودیو)) وجودداشته باشد)
- درجلو هر صحنه فضایی برای قرار گرفتن و آزادانه حرکت کردن دوربینها)) وبوم صدا)) لازم است.
- در داخل دکور)) فضای کافی برای بازی و حرکت در نظر بگیرید.
- توجه دقیق به اندازه و ابعاد فضای لازم برای اسکان افراد ( مثلا فضا برای نشستن ) از مهمترین مسائل به شمار می‌رود. آیا فضای کافی برای نشستن و ساز نواختن ده نفر روی یک سکو در داخل استودیو)) وجود دارد؟
- اگر قرار است دوربینها)) درمحدوده صحنه حرکت کنند ، بایدفضای کافی برای حرکات مختلف آنها وجود داشته باشد.( دراین محدوده ، کف استودیو)) باید هموار باشد و از به کار بردن قالیچه ،‌یا پوششهایی از این قبیل ، که مانع حرکت آرام و راحت دوربین می‌شوند ، دوری کرد)
- برای بازیگرانفضای کافی برای ورود وخروج به محدوده صحنه در نظر بگیرید ؛ برای مثال به نقاط مختلف صحنه دسترسی پیدا کنند.
- دکورهای بزرگ و وسیع فقط در نماهای باز)) وبرای بازیها و حرکات گسترده مناسب و مفید است ؛ درنماهای بسته))‌ معمولا بامشکل روبه‌رو می‌شوند.
- قسمتی از کف استودیو)) را برای قرار دادن موقت چیزهایی از قبیل دکورهای متحرک و چرخدار ،‌وسایل صحنه ، ابزار و تجهیزاتی که همیشه باید در دسترس باشند ،‌تابلوهای طرحهای گرافیک)) ، پایه‌های مخصوص نگهداری نوشته‌های عنوانبندی)) ،‌ گیرنده تلویزیونی مخصوص داخل استودیو)) و بلندگوها)) ،‌اختصاص دهید.
- دسترسی استودیو به نزدیکترین انبار وسایل فنی را در نظر بگیرید. راهرو ایمنی وحفاظتی پشت سیکلو را از هر وسیله‌ای خالی نگهدارید.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۲۸
مهدی اسلامی نژاد

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی